Odsávání průmyslových výparů a prachu...
Odsávání průmyslových výparů a prachu...
Odsávání průmyslových výparů a prachu...
Odsávání průmyslových výparů a prachu...
Odsávání průmyslových výparů a prachu...
Odsávání průmyslových výparů a prachu...

Odsávání průmyslových výparů a prachu LDC-4L

Extrakční a filtrační systémy jsou nezbytné pro zajištění bezpečného provozu obsluhy a pro ochranu součástí laserového systému před poškozením. Filtrace, včetně použití uhlíkového filtru, je klíčovým krokem v procesu, který odstraňuje škodlivé látky a vytváří čistý vzduch. Mezi hlavní výhody pokročilého odsávacího systému, jako je LDC-4L, patří automatické čištění, 99,9% účinnost filtrace, výkonný ventilátor a kompaktní konstrukce, které společně zajišťují ochranu, výkon a prodlouženou životnost laserových systémů.

286 980 Kč
S DPH

Popis

Charakteristiky těžby

Laserové obrábění je proces, při kterém se ke zpracování materiálů používá laser a který je relativně bezpečný a čistý. Přesto při něm vznikají nebezpečné výpary a prach. Ty jsou obzvláště nebezpečné pro zdraví, protože obsahují těžké kovy, které se mohou hromadit v lidském těle. Kromě zdravotních rizik mají kouř a prach z laseru také negativní dopad na kvalitu práce, a to jak na obsluhu, tak na strojní zařízení, které může být znečištěním poškozeno. Laserový kouř a prach způsobují silné ulpívání kontaminantů na povrchu strojů. Pokud jsou navíc důležité části laserového systému, jako jsou zrcadla nebo čočky, pokryty nečistotami, může to vést k jejich nevratnému poškození.

Extrakční a filtrační systémy jsou klíčovými součástmi každé laserové instalace. Musí být nejen spolehlivé, ale také přizpůsobené konkrétním podmínkám. Jejich hlavním úkolem je zajistit bezpečné odsávání kouře a prachu a v případě potřeby tyto látky filtrovat. Odsávací systémy jsou navrženy tak, aby zajistily bezpečné pracovní podmínky pro obsluhu a udržovaly laserové čočky v čistotě, čímž se zachová jejich účinnost a životnost a minimalizuje se nepříjemný zápach při laserovém zpracování.

Proces filtrace laserových plynů a prachu probíhá v několika fázích. Nejprve se používá filtr hrubých částic a poté filtr jemných částic, který se skládá z polyesterového materiálu v kovovém rámu a účinně odstraňuje až 90 % prachu a částic z odsávaného vzduchu. Posledním stupněm je použití filtru s aktivním uhlím, který díky speciálnímu složení uhlíku čistí vzduch od nežádoucích látek, jako jsou těžké kovy a toxické chemikálie. Povrch uhlíku v tomto filtru působí jako houba a účinně odstraňuje škodlivé látky ze vzduchu, který se pak uvolňuje do místnosti jako čistý vzduch.

Hlavní funkce odsávacího a filtračního systému pro laserové zpracování jsou:

  • Odstraňování a neutralizace laserového kouře.
  • Zajištění bezpečnosti práce na laserovém pracovišti a v jeho bezprostředním okolí.
  • Zajištění bezpečnosti na laserovém pracovišti a v jeho bezprostředním okolí.
  • Prodloužení životnosti laserových systémů jejich udržováním v čistotě a ochranou životně důležitých součástí před kontaminací.

Hlavní výhody odsávací jednotky LDC-4L:

Odsavač má automatické čištění filtru pomocí stlačeného vzduchu. Pod tlakem se filtr "vytřepává", čímž se účinně čistí filtrační kazeta a prodlužuje se tak její životnost. Tím je zajištěno, že si systém zachová svůj výkon po delší dobu.

Filtrační vložka použitá v systému je dovážená a vyrobená z vysoce kvalitního materiálu. Nehořlavý filtr typu Nano má vysokou účinnost filtrace, která zadržuje částice o velikosti 0,3 μm na více než 99,9 %.

Filtr je vyroben z vysoce kvalitního materiálu.

Velká zásuvka na prach umožňuje pohodlný sběr a čištění prachu, což usnadňuje údržbu systému.

Motory použité v systému jsou vybaveny ochranou proti přetížení, čímž je zajištěna vysoká úroveň ochrany a bezproblémový provoz.

Speciálně vyvinuté vysoce výkonné kolo ventilátoru vytváří vysoký podtlak, který umožňuje účinné odstraňování laserových výparů a zajišťuje vysoký výkon proudění vzduchu.

Celková čisticí kapacita systému je 0,3 μm a účinnost je více než 99,9 %, což dokazuje vysokou účinnost odsávání při odstraňování škodlivých částic ze vzduchu. Kromě toho se vyznačuje kompaktním designem pro snadnou obsluhu a údržbu.

Detaily produktu

Hmotnost
580 kg
Průměr vstupního otvoru
250 mm
Tlak vzduchu
3000 Pa
Výkon ventilátoru
5,5 kW
Rozměry (D x Š x V)
1350 x 1400 x 2200 mm
Počet filtračních patron
4
Průtok vzduchu
4000 m³/h
Účinnost filtrace
99,99%
Velikost filtru
350x660 mm
Výška vstupního otvoru
416 mm
Cormak
CK.2311
100 ks

Reviews (0)

No reviews
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

4 dalších produktů ve stejné kategorii:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Soubory cookie používáme k zajištění správného fungování webu, a také k analýze - jak náš eshop používáte. Potvrzením souhlasíte s použitím cookies.