Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...
Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj...

Hoblovka, hoblovka, hoblovací stroj CORMAK PT260 400V

Tloušťkovač je univerzální nástroj pro opracování dřeva, který slouží k vyrovnávání, tloušťkování a vyhlazování dřeva. Je ideální pro truhlářství a výrobu nábytku, umožňuje přesné hoblování, vyhlazování povrchu, opracování hran, výrobu desek, výrobu truhlářských dílů a přípravu materiálů pro lepení. Jedná se o stabilní stroj s kvalitním litinovým stolem, noži pro odstranění přebytečného materiálu, elektromotorem a nastavením, které usnadňuje jeho používání. Model PT260 váží o 20 kg více než model PT250. Hmotnost stroje (170 kg) zajišťuje bezpečný provoz bez vibrací.

36 516 Kč
S DPH

Popis

Hoblovky, tloušťkovačky, hoblovky v sortimentu Cormak

Náš obchod nabízí řadu profesionálních hoblíků-tloušťkovaček, které zajišťují přesné opracování dřeva za dobrou cenu. Tyto nástroje urychlí vaši výrobu a zlepší kvalitu dřevěných výrobků i při amatérském použití v domácí dílně. Cormak je zárukou vaší spokojenosti.

Co je to tloušťkovací hoblík?

Hoblovka-tloušťkovačka, známá také jako srovnávačka, je stroj určený k předběžnému zpracování surového i tvrdého dřeva a měkkého (řeziva). Jeho úkolem je vyrovnat, dodat dřevu správnou tloušťku a hladkost pomocí mechanických procesů. Je to obzvláště užitečný nástroj v truhlářství a při výrobě nábytku, kde je klíčová přesnost a opakovatelnost.

Hrubovací stroje se používají při následujících činnostech:

  1. Hoblování: Dokážou snížit tloušťku zpracovávaného dřeva až o 180 mm. To je důležité při výrobě nábytku, parket a dalších výrobků ze dřeva.

  2. Hlazení povrchu: Používají se k odstranění nerovností, suků a dalších vad, aby bylo dřevo estetické a připravené k dalšímu zpracování.

  3. Ošetření hran: Dodávají hranám jednotný, přesný tvar a rozměry, což je užitečné při výrobě lišt, panelů a obložení.

  4. Deskování: Dokážou vytvořit prkna určité tloušťky a šířky, což je důležité ve stavebnictví a jiných dřevěných projektech.

  5. Výroba tesařských komponentů: Tesaři na těchto strojích zpracovávají komponenty, jako jsou trámy, sloupy a prkna, které se používají ke stavbě rámů, nábytku a dřevěných konstrukcí.

  6. Příprava materiálů pro lepení: Příprava dřevěných povrchů před lepením, která zajistí trvanlivost a pevnost lepených spojů.

Příprava materiálů pro lepení.

Sestavení a obsluha hoblovky, srovnávačky

  1. Je vybaven výkonným motorem 2 kW při 400 V, který poskytuje dostatečný výkon pro efektivní zpracování různých druhů dřeva.

  2. Rozměry stolu tohoto všestranného stroje jsou 1100x250 mm, což vám poskytuje dostatek prostoru pro práci na různých projektech. Rozměry stolu tloušťkovačky jsou 600x248 mm, což umožňuje přesné vyhlazení dřeva a kontrolu jeho tloušťky.

  3. Rozměry stolu tloušťkovačky jsou 600x248 mm, což umožňuje přesné vyhlazení dřeva a kontrolu jeho tloušťky.

  4. Tloušťkovačka má robustní vřeteno o průměru 75 mm, které dosahuje rychlosti 4 000 otáček za minutu pro efektivní zpracování dřeva. Vedení lze navíc naklápět v rozsahu 0 až 45 stupňů, což umožňuje vytvářet na obrobku různé tvary a zkosení.

  5. Stroj je rovněž vybaven odsávací přípojkou s průměrem příruby 100 mm. Dodává se se 3 noži o rozměrech 250x30x3 mm pro efektivní práci a přesné výsledky.

Maximální výška obrobku v režimu tloušťkovače je 180 mm, zatímco maximální pracovní tloušťka v režimu hoblíku je 5 mm. Maximální šířka obrobku je 250 mm, díky čemuž je tento stroj vhodný pro různé truhlářské projekty.

Díky své hmotnosti 170 kg je stroj mimořádně stabilní, což umožňuje bezpečný a plynulý provoz. Kromě toho je vybaven speciálními antivibračními nožičkami, které účinně snižují vibrace, a poskytují tak ještě větší pohodlí a bezpečnost při práci.

Přístroj je vybaven speciálními funkcemi, které jsou k dispozici v různých provedeních.

Vrtací a sekací nástavec jako volitelné vybavení!

Nástroj na seřizování nožů je součástí dodávky!

Detaily produktu

Hmotnost
170 kg
Rozměry stolu
1100x250 mm
Průměr příruby odtahu
100 mm
Otáčky vřetena
4000 obr./min.
Motor
2kW / 400V
Průměr vřetene
75 mm
Rorměr tabulky
600x248 mm
Naklápění suportu
0-45 stopni
Počet nožů/velikost
3 / 250x30x3 mm
Maximální výška tloušťkovače
180 mm
Maximální tloušťka opracování
5mm ( strugarka) / 2,5 mm (grubościówka)
Maximální šířka zpracování
250 mm
Cormak
CK.1731
100 ks

Související produkty

Reviews (0)

No reviews
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

9 dalších produktů ve stejné kategorii:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Soubory cookie používáme k zajištění správného fungování webu, a také k analýze - jak náš eshop používáte. Potvrzením souhlasíte s použitím cookies.