Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V
Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V
Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V
Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V
Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V
Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V
Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V
Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V
Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V

Hoblovka-tloušťkovačka CORMAK PT250 400V

Dřevo je fascinující materiál, který je velmi poddajný. Již po staletí je podrobováno různým druhům zpracování, aby získalo specifický tvar a rozměry.

S nejoblíbenějším hoblíkem-hoblíkem PT250, který zákazníci doporučují, bude vaše práce bezproblémová, snadná a bezkonkurenční.

PROMOCE V PRODEJI.

32 437 Kč
S DPH

Popis

hoblovky, hoblovací stroje řady Cormak

V nabídce našeho obchodu naleznete široký výběr profesionálních univerzálních hoblovek, které v sobě spojují stabilní práci, umožňující získat přesnost provedených hoblování v poměru k ceně. Pořiďte si nástroj, který urychlí vaši výrobu a zlepší kvalitu dřevěných výrobků i při amatérském použití v domácích dílnách. Cormak je zárukou spokojenosti.

Co je to tloušťkovací hoblík?

Tloušťkovací hoblíky, známé také jako srovnávačky, jsou stroje určené k předběžné úpravě surového tvrdého a měkkého dřeva (řeziva), které se mechanicky srovnávají a dodávají mu správnou tloušťku a hladkost.

Tloušťkovací hoblíky jsou stroje určené k předběžné úpravě surového tvrdého a měkkého dřeva (řeziva), které se mechanicky srovnávají a dodávají mu správnou tloušťku a hladkost.

Tento nástroj je užitečný zejména v truhlářství a při výrobě nábytku, kde je důležitá přesnost a opakovatelnost. Tyto stroje umožňují upravit obrobek na konkrétní rozměry, což je důležité při vytváření přesných a estetických návrhů.

Použití hoblovacích tloušťkovacích strojů

  1. Tvrdé hoblování: tloušťku hoblovky lze snížit až na 190 mm. To je důležité při výrobě nábytku, parket a dalších dřevěných výrobků.
  2. Hladění.
  3. Hlazení povrchu: Tloušťkovací hoblík se používá k vyhlazení povrchu i tvrdé suroviny, odstranění nerovností, suků a dalších nežádoucích vad. Dřevo se tak stává estetičtějším a použitelnějším pro další zpracování.
  4. Obrábění hran: Tloušťkovací hoblíky lze použít k přípravě hran, čímž získají jednotný přesný tvar a požadované rozměry. To je užitečné při výrobě lišt, panelů a dalších obložení.
  5. Výroba desek: Tloušťkovací hoblík lze použít k výrobě desek určité tloušťky a šířky, což je důležité ve stavebnictví a při jiných projektech ze dřeva.
  6. Výroba tesařských dílů: Truhláři často používají hoblík ke zpracování dílů, jako jsou trámy, sloupy a prkna, které se používají ke stavbě rámů, nábytku a dřevěných konstrukcí.
  7. Příprava materiálů pro lepení: Hoblovka-tloušťkovačka se používá k přípravě materiálu před lepením. Správně připravené povrchy zajišťují lepší trvanlivost a pevnost lepených spojů.

Stavba a obsluha hoblovky

  • Stůl: Stůl tloušťkovačky je vyroben z vysoce kvalitní broušené litiny a leštěného pracovního povrchu se stupněm Ra 1,6. Výška desky stolu tloušťkovačky se nastavuje pomocí velkého a pohodlného knoflíku, který lze po nastavení požadované výšky zajistit přídavnou excentrickou pákou.
  • Nože: Jedná se o klíčovou součást hoblíku, jsou umístěny nad nebo pod stolem a mají za úkol odstraňovat přebytečný materiál z povrchu dřeva. Tyto nože mohou být namontovány na otočné hřídeli nebo hlavě.
  • Motor: hoblík je poháněn elektromotorem, který dodává energii potřebnou k pohonu válců nebo hoblovací hlavy.
  • Kryt hřídele hlavy:
  • Pohon: Dřevoobráběcí stroj je vybaven válci (hnacími a přijímacími), které byly umístěny velmi blízko hřídele, takže máme možnost projíždět tloušťkovačem i relativně krátké obrobky. Pohon podávacích válečků je založen na řetězu, který zaručuje bezprokluzový provoz (žádné "zubatění" materiálu obrobku).
  • Úkosová vodítka: vodítka pomáhají udržovat rovnoměrný pohyb obrobku. Úhlové vedení lze plynule nastavit v rozsahu 90° - 45°.
  • Stabilita: Poměrně vysoká hmotnost stroje (148 kg) zajišťuje vysoký stupeň stability, který díky přídavným antivibračním nožkám zajišťuje bezpečnou práci bez vibrací.
  • Snadné používání: Samotné nastavení je rovněž poměrně jednoduché a změna z funkce hoblíku na funkci tloušťkovače trvá několik sekund.

Volitelné vybavení:

  • Přídavný stůl s válečky
  • Nástavec pro vrtání a zapichování
  • Nástavec pro vrtání a zapichování
  • Odsavač třísek a pilin
  • Odsavač pilin
  • Nástroj na vyrovnávání nožů
  • Nástroj na řezání.
  • Jednotlivé válečky

Video prezentace

Detaily produktu

Napájecí zdroj
3 fazy, 400V
Návod (DTR)
język polski
Certifikát CE
tak
Výkon motoru [kW]
s 1 2,0
Průměr sací trysky [mm]
100
Průměr nožové hlavy [mm]
75
Otáčky hřídele nože [ot/min]
4000
Úhel vychýlení stupnice [°]
0 - 45
Počet nožů
3
Rozměry nože [mm]
250x30x3
Maximální šířka vyrovnávacího automatu [mm]
250
Maximální šířka tloušťkovacího stroje [mm]
248
Maximální výška hoblování [mm]
180
Maximální hloubka řezu [mm]
3
Maximální hloubka řezu vyrovnávacího zařízení [mm]
2,5
Rychlost posuvu hrubování [m/min].
6
Rozměry (d x š) [mm].
1080 x 260
Hmotnost netto / brutto [kg]
148/170
Cormak
CK.838
100 ks

Související produkty

Reviews (0)

No reviews
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

9 dalších produktů ve stejné kategorii:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Soubory cookie používáme k zajištění správného fungování webu, a také k analýze - jak náš eshop používáte. Potvrzením souhlasíte s použitím cookies.