Emulgační olej, chladicí kapalina pro...
Emulgační olej, chladicí kapalina pro...

Emulgační olej, chladicí kapalina pro obrábění Carex ES12 1L

186 Kč
S DPH

Popis

Olej pro obrábění kovů se vyrábí za použití vysoce rafinovaného minerálního oleje, iontových a neiontových emulgátorů, inhibitorů koroze a dalších přísad. Olej Emulgol neobsahuje: dusitany, chlor, těžké kovy a fenoly.

ES12 je koncentrovaný obráběcí olej pro přípravu emulzí pro obrábění a tváření kovů. Nezpůsobuje tvorbu nitrosaminů. Je vyroben na bázi vysoce rafinovaných minerálních olejů. Neobsahuje sloučeniny chloru, sekundární aminy, sloučeniny boru ani dusitan sodný.

Použití

Olej ve formě vodné chladicí a mazací emulze se používá k obrábění oceli, litiny a neželezných kovů a jejich slitin. Doporučené pracovní koncentrace emulze na bázi Emulgolu ES12 (připravené s vodou o obecné tvrdosti do 15°N ) v závislosti na druhu obrábění a obráběném materiálu: - soustružení, frézování, vrtání, vystružování 5÷10 %, - závitování - 10÷15 %.

ES12 je koncentrát chladicích a mazacích kapalin pro řadu obráběcích procesů (válcování plechů, tažení, další tvářecí a obráběcí procesy) a širokou škálu kovů (litina, oceli včetně těžkoobrobitelných ocelí a neželezné kovy). Koncentrace pro danou aplikaci se volí zkušebně.

Obecně se nedoporučují koncentrace nižší než 3,5 %. Pro většinu typů ošetření se zpravidla používá koncentrace 4÷5 %. Zvýšení koncentrace emulze zvyšuje hladkost obrobeného povrchu a účinnost antikorozní ochrany a může snížit tření při obrábění a zvýšit životnost obráběcích nástrojů. Emulze o koncentraci 2 % a vyšší se používají při lisování (pro lisování např. plechů postačuje koncentrace 2 %).

Emulze se vyrábějí vléváním koncentrátu v tenkém proudu do chladné nebo vlažné vody s obecnou tvrdostí do 20°n za stálého míchání - obvykle postačí vlévat koncentrát v tenkém proudu při cirkulaci vody ve stroji; nejlépe na vstupu do oběhového čerpadla. Koncentrované roztoky koncentrátu - s koncentrací nad 20 % - by se neměly vyrábět. Emulze je možné vyrábět pomocí injektorů.

Vlastnosti

Emulze na bázi ES12 jsou stabilní, bez sraženin nebo zahuštěné fáze, a to i po dlouhé době používání. V mnoha případech (pokud je udržována stabilní koncentrace emulze a pokud je cirkulační systém vybaven filtry k vyloučení hromadění nečistot v emulzi) je možné více než roční používání bez výměny.

Výhody používání oleje:

  • Výhody hladkosti obrobeného povrchu,
  • chrání nástroje před opotřebením,
  • odstraňuje hobliny,
  • snižuje třecí odpor,

Detaily produktu

Cormak
CK.353
100 ks

Reviews (0)

No reviews
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

4 dalších produktů ve stejné kategorii:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Soubory cookie používáme k zajištění správného fungování webu, a také k analýze - jak náš eshop používáte. Potvrzením souhlasíte s použitím cookies.