Automatická laserová svářečka CORMAK...
Automatická laserová svářečka CORMAK...
Automatická laserová svářečka CORMAK...

Automatická laserová svářečka CORMAK Desktop1500

Laserové svařování je rychlá, přesná a vysoce kvalitní metoda spojování materiálů. Používají se vysokoenergetické laserové pulzy, které lokálně zahřívají materiál a vytvářejí odolné a estetické svary. Díky malé tepelně ovlivněné zóně je deformace minimální a svary jsou rovnoměrné a reprodukovatelné. Laserové svařování je ideální pro malé rozměry součástí a poskytuje vysokou produktivitu a nízké provozní náklady. Řídicí systémy, jako je Desktop 1500, umožňují přesné řízení svařovacího procesu a automatizace usnadňuje práci. To je ideální pro odvětví, kde je klíčová přesnost a vysoká kvalita svařování.

806 939 Kč
S DPH

Popis

Charakteristiky laserového svařovacího automatu

Laserové svařování spočívá v použití pulzů vysoké energie vysílaných laserem k lokálnímu ohřevu materiálu na malé ploše. V důsledku tohoto ohřevu se materiál roztaví a vytvoří charakteristickou louži roztaveného materiálu. Tuto metodu lze použít ke svařování jemných a přesných dílů z tenkých materiálů. Proces svařování je rychlý a deformace ve spoji je minimální. Svarový spoj je vysoce kvalitní a proces svařování lze přesně řídit, což umožňuje snadnou automatizaci.

Systém Desktop 1500 je pokročilý čtyřosý řídicí systém navržený speciálně pro laserové svařování. Je řízen počítačem, což umožňuje automatické nebo poloautomatické provádění spojovacích svarů a svarových švů. Tento systém umožňuje svařování na rovných plochách, podél linií, v obloucích a v jakémkoli tvaru.

Svářečka je vybavena velkým automatickým pracovním stolem se čtyřmi osami a dvouosý modul platformy XY je řízen elektricky. Osa Z využívá brzdový motor s funkcí vypnutí. To umožňuje přesné svařování kovových výrobků neobvyklých tvarů. Automatický svařovací systém je v průmyslu hojně využíván pro kontinuální laserové svařování a zajišťuje vysokou kvalitu svarů i u těch nejsložitějších kovových dílů. Svařovat lze různé kovy, včetně neželezných kovů, hliníku, nerezové a uhlíkové oceli.

Výhody svařovacího automatu:

  • Tepelná energie z laserového svařování je soustředěna na malém prostoru.
  • Laserový paprsek je vysoce kvalitní, což umožňuje rychlé svařování a vytváření pevných a estetických svarů. To je pro uživatele výhodné, protože to zajišťuje efektivní plánování svařování.
  • Svařence vytvořené pomocí laserového svařování jsou robustní, vysoce kvalitní a rovnoměrné a reprodukovatelné. Tato metoda umožňuje svařovat díly velmi malých rozměrů.
  • Laserové svařování využívá vysokou elektrooptickou konverzi, což vede k nízké spotřebě energie. Dlouhodobé používání tohoto procesu proto může uživatelům ušetřit náklady na zpracování.
  • Tato metoda se vyznačuje vysokou účinností fotoelektrické konverze a nízkými provozními náklady.
  • Vysoká kvalita laserového paprsku jde ruku v ruce s nízkými náklady na údržbu a rychlým uvedením do provozu.
  • Laserová svářečka má kompaktní konstrukci a malé rozměry, což umožňuje přesné ovládání a přesnost svařování.
  • Kvalitu svaru lze sledovat pomocí CCD, což umožňuje kontrolu svařovacího efektu.
  • Vysoce přesná svařovací hlava zaručuje vysokou produktivitu svařování.
  • Možnost naprogramovat libovolnou grafickou dráhu usnadňuje její zvládnutí.
  • Laserové svařování umožňuje automatický i poloautomatický provoz.

Detaily produktu

Napájecí zdroj
230V / 10 kW
Rozměry
1600 x 1400 x 1650 mm
Hmotnost
325 kg
Rozměry stolu
1150 x 500 mm
Rozměr základny
1300 x 1000 mm
Výkon laseru
1500 W
Rozsah pohybu v ose X Y Z
730 / 300 / 290 mm
Cormak
CK.2285
100 ks

Reviews (0)

No reviews
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

4 dalších produktů ve stejné kategorii:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Soubory cookie používáme k zajištění správného fungování webu, a také k analýze - jak náš eshop používáte. Potvrzením souhlasíte s použitím cookies.